Hata - Veriler yollanamadı :( Lütfen tüm alanları doğru şekilde doldurduğunuzdan emin olup yeniden deneyiniz!
Başarılı - Gönderme İşlemi Başarılı :)
preloader

Blog

element element element element
img

Anne Baba’nın Ayrılık Sürecinde Çocuk Bu Süreci En Az Psikolojik Hasarla Nasıl Atlatabilir?

Öncelikle bu sürecin sizin için de çok zor ilerlediğini ve bu süreçte yıprandığınızı biliyorum. Elbette ki zorlayıcı bir süreç. Lakin bu süreçte siz bile bu denli etkileniyorsanız sizden yaşça oldukça küçük ve henüz hayata dair çok az bilgisi olan çocuğunuzun nasıl etkilenebileceğini düşünün.. bu süreç zorlayıcı ve çaba gerektiren bir süreç. Biliyorum ki çocuğunuzu çok seviyor ve onun bu süreci en az hasarla atlatması için çabalıyorsunuz. Bende bu süreçte size neler yapmalısınız? Bu süreci en sağlıklı şekilde nasıl alabilirsiniz? Bunlardan bahsedeceğim. 

  1. Öncelikle çocuğunuzun bu süreci en az hasarla anlatmasını istiyorsanız, çocuğunuza bu süreci tane tane anlatmalısınız.
  2. Boşanmanın evlenmek kadar doğal olduğunu, boşandığınızda korkmadan ailesine güvenmeye devam edebileceğini, ne olursa olsun hala anne baba olarak onun her mutlu, mutsuz anında yanında olacağınızı anlatmalısınız.
  3. Bu süreçte çocuğunuza ekstra özen ve ilgi göstermelisiniz.
  4. Çocuğunuza şefkat ve anlayışla yaklaşmalısınız.
  5. Çocuğunuza anne babası olarak zaman tanımalı ve bu süreçte ailecek bir şeyler yapmalı ve bu süreci çocuğa yavaş yavaş alıştırmalısınız.
  6. Çocuğunuzu bu süreçte uzman bir psikoloğa götürebilir ve destek olmasını sağlayabilirsiniz.
  7. Çocuğunuza karşı bu süreçte sabırlı ve toleranslı olmalısınız.
  8. Çocuğunuz bu dönemde daha öfkeli ve sinirli olabilir. Bu durumlar normaldir. Bu yüzden ona karşı nazik olmalısınız.
  9. Çocuğunuzun yanında kavga etmemeli ve onun yanında bağırmamalısınız.
  10. Çocuğa bu süreci ufak hasarla atlatması için aile bireylerine boşanma ile ilgili konuları çocuğunuzun yanında konuşmamalarını söyleyebilirsiniz.
  11. Bu süreçte sabırlı ve hoşgörülü olmalısınız. Yeni bir hayat düzenine alışmaya çalışan çocuk elbette ki zorlanabilir. Zamanla bu durumu kabullenecek alışacaktır. Yukarda bahsettiğim maddeleri uygulayarak ona destek olabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın...

Whatsapp Destek Hattı